2012-09-17 13:50:33• hírek • MTI

Soha ennyi pénzt még nem osztottak

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megemelte a Bajnokok Ligája főtábláján szereplő 32 csapat pénzdíját, amely így rekordmértékűre, 910,3 millió euróra duzzadt, s 150 millióval több, mint amennyi az előző szezonban volt.

A csoportkörben érdekelt együttesek mindegyike rajtpénzként 8,6 millió eurót kap, 1,4 millióval többet, mint a 2011/12-es idényben.

A csoportkörben aratott győzelemért egy-, a döntetlenért félmillió euró jár, a nyolcaddöntős szereplés 3,5, a negyeddöntő 3,9, az elődöntő 4,9 milliót ér.

A jövő május 25-én, a londoni Wembley Stadionban sorra kerülő finálé vesztese 6,5 millió, győztese - a trófea mellett - 10,5 millió euróval gazdagodik.

A meccspénzek mellett további 409,6 millió eurót oszt szét az UEFA különböző marketing és nemzeti szempontok alapján.

Jelentősen megemelték a prémiumokat a második számú kupasorozatban, az Európa Ligában is. Mégis, az ott szereplő csapatok jövedelme zsebpénz a BL-csapatokéhoz képest. Az UEFA összesen 208,75 millió eurót oszt szét a főtáblára jutott 48 csapat között.

Minden egyes klub, amely bejutott a csoportkörbe, 1,3 millió eurót tehet zsebre. Egy döntetlenért száz-, egy győzelemért pedig kétszázezer eurót kapnak majd a klubok.

Az az együttes, amely majd Amszterdamban győztesen hagyja el a pályát, mindent egybevéve közel tíz milliót kasszírozhat az UEFA-tól az idei EL-szereplésért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: